Tökmagos rozsos kenyér

 
Hozzávalók:
200g öregtészta
200g kenyérliszt

100g világos rozsliszt

10g burgonyapehely

1 evőkanál cukor

15g friss élesztő

2dl víz

1 evőkanál só

50g puha vaj

100g tökmag
Tetejére:

kb. 20g tökmag durvára vágva
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a tökmag kivételével összedolgozzuk.
A dagasztás végefelé adjuk csak hozzá a tökmagot és gyúrjunk egy rugalmas tésztát.

Vékonyan belisztezve, letakarva pihentessük amíg kb. a duplájára kel.

Közben kb. félidőben gyúrjuk át egyszer.
Majd megformázzuk és a sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét rárakva ismét pihentetjük kb. 30 percet.

Tetszés szerint bevágjuk a kenyér tetejét, bespricceljük hideg vízzel és megszórjuk a durvára vágott tökmaggal. A jénai tetejét rárakva ismét hagyjuk pihenni amíg bemelegszik a sütő, amit csak ekkor kapcsolunk be 220 fokra melegedni.

A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd ha forró a sütő, betoljuk a kenyeret és kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Végül rácson hagyjuk kihűlni.
Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »