Sonkás fonott kenyér

 
Hozzávalók:

200g öregtészta

200g kenyérliszt

20g burgonyapehely

2 kiskanál só

1 kiskanál cukor

10g friss élesztő

2dl víz

20g olvasztott vaj
 
szeletelt sonka

reszelt sajt 
 
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egy lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel, közben átgyúrjuk 1-szer.

Majd 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabot kb. 2cm vastagra kisodorjuk.

A rudakat egymás mellé rakjuk és összefonjuk, mint a fonott kalácsot úgy, hogy a fonatok közé 1-1 sonkát rakunk, majd fonjuk tovább. A végéit kissé aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, tetejét rárakva pihentetjük még kb. 20 percet.

Majd hideg vízzel lespricceljük a jénai tetejét, és a fonatot is, majd megszórjuk reszelt sajttal, tetejét rárakva 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
 
TIPP: nálunk még langyosan el szokott fogyni…nem éri meg a kihűlt állapotot… 
Tetszés szerint lehet tépkedni a fonatokat vagy szeletekre vágni is… 
Címkék: , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »