Sajtos vajas kifli

Hozzávalók (16db-hoz):

450g liszt

1 evőkanál só

kb. 1-1,5dl tej

2 evőkanál cukor

20g friss élesztő

1db tojás

100g tejföl

50g olvasztott vaj
 
Töltelék:

kb. 30g olvasztott vaj

kb. 80-100g reszelt sajt
 
Tetejére:

1db tojás

Ízlés szerint szezámmag, reszelt sajt 
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen kemény, nem túl lágy tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben átgyúrjuk egyszer.

Lisztezett felületen félbevágjuk, mindkettőt vékony kör alakúra kinyújtjuk.
Az egyik lapot megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráillesztjük a másik kinyújtott tésztalapot. Nyújtófával kicsit lapítunk még rajta, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk.

A cikkeket kintről befelé feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg bemelegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.
Majd lekenjük egy kissé felvert tojással és tetszés szerint megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.

Végül betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
 
Ugyanez máskor:
Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »