Sajtos vajas kifli
Hozzávalók (16db-hoz):
450g liszt
1 evőkanál só
kb. 1-1,5dl tej
2 evőkanál cukor
20g friss élesztő
1db tojás
100g tejföl
50g olvasztott vaj
Töltelék:
kb. 30g olvasztott vaj
kb. 80-100g reszelt sajt
Tetejére:
1db tojás
Ízlés szerint szezámmag, reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen kemény, nem túl lágy tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben átgyúrjuk egyszer.
Lisztezett felületen félbevágjuk, mindkettőt vékony kör alakúra kinyújtjuk.
Az egyik lapot megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráillesztjük a másik kinyújtott tésztalapot. Nyújtófával kicsit lapítunk még rajta, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk.
A cikkeket kintről befelé feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg bemelegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.
Majd lekenjük egy kissé felvert tojással és tetszés szerint megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.
Végül betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."