Hozzávalók:
Tésztához:
7db tojás sárgája
200g cukor
12 evőkanál víz
200g liszt
1/2 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Sárga krémhez:
2 cs. vanília ízű pudingpor
7dl víz
100g cukor
7db tojásfehérje
Fehér krémhez:
4dl habtejszín
Tetejére:
reszelt csokoládé vagy kakaópor
Elkészítés:
A tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Vajazott, lisztezett vagy sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütöben kb. 20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A pudingport a cukorral és a vízzel simára keverjük, majd felfőzzük, amíg besűrűsödik.
Még forrón hozzákeverjük a tojáshabot és rögtön a tésztára kenjük a krémet.
Visszatoljuk a sütőbe és további 10-15 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt, egyenletesen elkenjük rajta a kemény habbá vert tejszínt.
Végül reszelt csokoládéval vagy szitált kakaóporral meghintjük a tetejét.
Recept forrása: Főzni jó
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: