Pudingkrémes habos torta – Sütés nélkül
Hozzávalók (24cm-es tortaformához):
Tésztához:
150g darált háztartási keksz
150g darált mandula
130g puha vaj
5 evőkanál cukrozott kakaópor
kevés rum vagy aroma
Sárga krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
7dl tej
cukor ízlés szerint
150g vaj
Fehér habhoz:
5dl habtejszín
2 cs. habfixáló
Tetejére:
reszelt csokoládé vagy kakaópor
Elkészítés:
A tésztához a darált kekszet, a mandulát, és a kakaóport összedolgozzuk a puha vajjal, majd ízlés szerint egy pici rummal vagy aromával ízesítjük. Ha morzsás állagú, akkor jó.
Egy kapcsos tortaforma alját kikenjük egy kevés vajjal vagy margarinnal, az oldalán kb. 1cm magasan szintén.
Beleöntjük a kekszes tésztát és elnyomkodjuk benne, hogy egyenletesen sima legyen. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A sárga krémhez a pudingport 1dl tejjel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral simára keverjük.
6dl tejet felteszünk melegedni. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket és folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a vajat, simára keverjük, majd gyakori kevergetéssel hagyjuk kihűlni.
Ha már langyos, egyenletesen rákenjük a lehűlt tésztára, majd visszarakjuk a hűtőbe ismét 1-2 órára.
A fehér habhoz a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. Rákenjük a tortára.
Végül egy kevés reszelt csokival vagy kakaóporral meghintjük a tetejét.
Jól lehűtjük, legjobb egy éjszakát hűtőben hagyni mielőtt felvágjuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."