Tésztához:
5db tojás
150g cukor
150g finomliszt
2 evőkanál olaj
Krémhez:
650g natúr joghurt
kb. 5 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
kb. 0,5dl citromlé
8 lap zselatin
3dl habtejszín
1 cs. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás cukor
Málnazseléhez:
500g málna
3 lap zselatin
50g porcukor
Elkészítés:
Elsőként elkészítjük a piskótát:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy massza lesz belőle. Ez kézi mixerrel kb. 12-15perc, konyhai robotgéppel kb. a fele…:)
A lisztet lassanként a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.
Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.
Egy formát(legjobb egy csatos) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.
Én egy állítható sütőkeretet használtam kb. 22x35cm-re állítva.
Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ajánlatos mindenképpen ellenőrizni!
Ha átsült, kivesszük és még forrón körbevágjuk a széleit a formánál, majd átfordítjuk egy másik sütőpapírra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A Joghurtos krémhez a citromlevet meglangyosítjuk.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A joghurtot kikeverjük ízlés szerint cukorral.
A habtejszínt a habfixálóval és egy vaníliás cukorral kemény habbá felverjük.
Összeállítjuk a krémet: A zselatint kinyomkodjuk és a langyos citromlében feloldjuk, elkeverjük, majd lassanként csurgatva folyamatos keverés közben hozzáöntjük a joghurtkrémhez.
A tejszínhabból 2-3 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig beleforgatjuk a joghurtkrémbe. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk.
A málnazseléhez a zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A málnát leöblítjük, majd alaposan lecsöpögtetjük.
Ha fagyasztottat használunk, elég csak félig is kiolvasztani.
Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.
A többit leturmixoljuk, majd közepes lángon megmelegítjük, de NEM forraljuk!
Belekeverjük az előzőleg beáztatott és kinyomkodott zselatint, majd a porcukrot, jól összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás: A kihűlt piskótát visszatesszük a formába.
Ráöntjük a joghurtkrémet, egyenletesen elsimítjuk rajta, majd hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Majd kanalanként rárakjuk a málnazselét, azt is elsimítjuk és újra hűtjük. Min. 4 órát, de legjobb 1 éjszakát a hűtőben hagyni, mielőtt felvágjuk.
Ha teljesen kihűlt, óvatosan eltávolítjuk a formát, és tetszés szerint díszítjük a tetejét.
Én először vékonyan húztam egy jelölést a késsel, ahol szeletek lesznek majd, és aztán díszítettem a leendő kockákat.
Ugyanez máskor:
Itt 🍓eperrel🍓
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: