Betty hobbi konyhája

Banános joghurtos szelet

Hozzávalók:
Tésztához:
3db tojás
90g cukor
80g liszt
10g cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
 
Krémhez:
400ml natúr joghurt
1 cs.(30g) instant zselatin
cukor ízlés szerint (én 4 kanállal raktam bele)
3db banán
2,5dl habtejszín
1cs. habfixáló
 
Tetejére:
csoki
 
Elkészítés:
 Először elkészítjük 3 tojásból a piskótát. Vajazott, lisztezett őzgerincformában megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzünk! Majd egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A joghurtot meglangyosítjuk, hozzákeverünk ízlés szerint cukrot, a leturmixolt banánt és a zselatint. Alaposan összekeverjük, majd gyakori kevergetéssel kihűtjük.
Végül beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot.
Az őzgerincformába öntjük a krémet, 1 órára hűtőbe rakjuk.
A piskótát elvágjuk, hogy csak egy kb.1,5cm vastag tészta legyen és ezt ráillesztjük a krém tetejére és további 4-6 órát hűtjük.
(a levágott maradék piskótát közben elfogyaszthatjuk… 🙂
Ha jól lehűlt, kifordítjuk a formából és olvasztott csokival megcsíkozzuk a tetejét.
Szeletekre vágva kínáljuk.
 
Receptötlet: Nosalty.hu
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!