Hozzávalók:
Tésztához:
3db tojás
90g cukor
80g liszt
10g cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
Krémhez:
400ml natúr joghurt
1 cs.(30g) instant zselatin
cukor ízlés szerint (én 4 kanállal raktam bele)
3db banán
2,5dl habtejszín
1cs. habfixáló
Tetejére:
csoki
Elkészítés:
Először elkészítjük 3 tojásból a piskótát. Vajazott, lisztezett őzgerincformában megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzünk! Majd egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A joghurtot meglangyosítjuk, hozzákeverünk ízlés szerint cukrot, a leturmixolt banánt és a zselatint. Alaposan összekeverjük, majd gyakori kevergetéssel kihűtjük.
Végül beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot.
Az őzgerincformába öntjük a krémet, 1 órára hűtőbe rakjuk.
A piskótát elvágjuk, hogy csak egy kb.1,5cm vastag tészta legyen és ezt ráillesztjük a krém tetejére és további 4-6 órát hűtjük.
(a levágott maradék piskótát közben elfogyaszthatjuk… 🙂
Ha jól lehűlt, kifordítjuk a formából és olvasztott csokival megcsíkozzuk a tetejét.
Szeletekre vágva kínáljuk.
Receptötlet: Nosalty.hu
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: