Alakor-kovászos fehér kenyér

Hozzávalók:

200g kovászolt kovász
2,5dl langyos víz
500g kenyérliszt
2 ek. olaj
10g só
 
Elkészítés: 

A kovászt én itt alakor/ősbúza liszttel etettem a kovászolt kovásznál leírtak alapján.



Majd langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, aztán adjuk hozzá a lisztet, az olajat, csak utoljára a sót.
Jól összedolgozzuk, majd belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. duplájára kel.
(én itt most a képen látható német kenyérliszttel készítettem)

Egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.

Majd megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét ráillesztve újra kb. a duplájára kelesztjük, amíg a sütő 220 fokra bemelegszik, amit ekkor kapcsolunk csak be.

Ha forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük, a jénai tetejét is, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal is, majd a jénai tetejét ismét rárakva kb. 50-55 perc alatt megsütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni. 

Címkék: , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »