Kovászos lángos

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.
 
Hozzávalók:

Elkészítés:

A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót.

Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. 



Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.

Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a tészta alá nyomkodjuk, így kinyomkodva a tésztából a levegőt.
Letakarva ismét hagyjuk minimum 1 órát pihenni.

Darabokra tépkedjük és egy olajozott tányérra/tálcára rakjuk, majd újra minimum 30 percet állni hagyjuk(nyugodtan hagyhatjuk 1-2-3 órát is állni, az csak jót tesz a tésztának), ill. amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul a tészta.

 
Közben megmelegítjük az olajat, aminek nagyon nagyon forrónak kell lennie.

A tésztadarabokat olajos kézzel körbe-körbe kihúzkodjuk, lehetőleg kör alakúra és vigyázzunk, hogy ne szakadjon el.
Forró olajban mindkét oldalát néhány perc alatt szép aranybarnára sütjük,
 
majd jól lecsepegtetjük.


Ízlés szerint tálaljuk.
 
 
Ugyanez máskor:
 
 
 
 
Ők is elkészítették:
Csilla Marton:
 
Czéhmester Zsoltné:

 
Lantos Krisztina:
 
Szabó Neuschwendtner Judit:
 
Horváth Szilvia:
 
Kiss Franciska:
 
Papp Lászlóné Zsuzsa:

Címkék:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »