Kovászos lángos
Ez a kovászos változata
ennek a fantasztikus lángosnak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót.
Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen.
Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.
Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a tészta alá nyomkodjuk, így kinyomkodva a tésztából a levegőt.
Letakarva ismét hagyjuk minimum 1 órát pihenni.
Darabokra tépkedjük és egy olajozott tányérra/tálcára rakjuk, majd újra minimum 30 percet állni hagyjuk(nyugodtan hagyhatjuk 1-2-3 órát is állni, az csak jót tesz a tésztának), ill. amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul a tészta.
Közben megmelegítjük az olajat, aminek nagyon nagyon forrónak kell lennie.
A tésztadarabokat olajos kézzel körbe-körbe kihúzkodjuk, lehetőleg kör alakúra és vigyázzunk, hogy ne szakadjon el.
Forró olajban mindkét oldalát néhány perc alatt szép aranybarnára sütjük,
majd jól lecsepegtetjük.
Ugyanez máskor:
Ők is elkészítették:
Csilla Marton:
Lantos Krisztina:
Szabó Neuschwendtner Judit:
Horváth Szilvia:
Kiss Franciska:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."