Rozskovászos joghurtos korpás kenyér

Hozzávalók:
200g kovászolt kovász (itt tk.rozsliszttel etetve)
1,5dl langyos víz
150g natúr joghurt
50g világos rozsliszt
150g fehér tönkölyliszt
250g kenyérliszt
20g zabpehely
20g zabkorpa
10g só
20g olvasztott vaj
Elkészítés:
A joghurtot kikeverjük a vízzel és meglangyosítjuk, majd alaposan kikeverjük a kovásszal, úgy hogy teljesen feloldódjon benne. 

Majd hozzáadjuk a többi a hozzávalót és jól összedagasztjuk a tésztát. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Akkor átgyúrjuk egyszer, és ismét hagyjuk pihenni kb. a duplájáig. 

Majd megformázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, a tetejét ráhelyezve újra pihentetjük, amíg majdnem megduplázódik a nagysága.

Akkor bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra.

A kenyeret és a jénai tetejét lespricceljük hideg vízzel.
A kenyeret tetszés szerint bevágjuk, ízlés szerint megszórhatjuk korpával, liszttel, zabpehellyel.

Majd a jénai tetejét rárakjuk és betoljuk a forró sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.

 
Itt egy másik fajta kenyérliszttel készítve, kirepedezve:
Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »