Édes töltött kiflik természetes(en) kovásszal

Ennek a lekváros kiflinek a kovászos változata ez. Még langyosan a legfinomabb! 🙂
 
Hozzávalók:
Tészta:
200g kovászolt kovász
kb. 2dl tej
3 evőkanál barna cukor (ízlés szerint lehet több is)
600g liszt
csipet só
1db tojás
60g puha vaj
Töltelék:
lekvár (ízlés szerint), nutella, dió, mák, csoki- vagy vaníliakrém…stb.
Tetejére:
1db tojás
Elkészítés:
A langyos tejjel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk, amíg egy kicsit lágyabb tésztát kapunk.
Vékonyan belisztezve, letakarva hagyjuk pihenni amíg kb. a duplájára kel.
Akkor egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Enyhén lisztezett munkalapon 8 egyforma részre vágjuk a tésztát.
 
Majd minden darabot egyenként kinyújtunk kissé ovális, kb. körte formára 
 
és rárakjuk az alsó részre a tölteléket:
Óvatosan feltekerjük és kissé meghajlítva sütő papíros tepsire fektetjük:
 
Ismét hagyjuk kb. 1 órát pihenni, majd egy felvert tojással lekenjük a kifliket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
 
Akik még elkészítették:
Szendefi Katalin


 
Volford Gabriella:
 
Vízvári Ivett:
Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »