Hozzávalók:
5db tojás
150g kristálycukor
150g liszt
2 evőkanál olaj
Töltelék:
kb. 200-250g lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A piskótát az itt leírtak szerint elkészítjük:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle.
A lisztet lassanként a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokosra előmelegített sütőben sütjük 10 percig.
Ha kész, egy kiterített konyharuhát bespriccelünk egy kevés vízzel, és ráborítjuk a megsült tésztát és óvatosan lehúzzuk róla a papírt.
Még forrón föltekerjük a konyharuha segítségével és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, óvatosan feltekerjük és a tetejét meghintjük porcukorral.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: