Kovászos pizzatészta
Ez a finomság is
ennek a finom kenyérnek a receptjéből született.
Hozzávalók (kb. 30x35cm tepsihez):
Előtészta:
100g víz
100g kenyérliszt
Pizzatészta:
egész előtészta
kb. 1dl víz
200g liszt
10g burgonyapehely
1 evőkanál só
1 evőkanál oregáno
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 50g-ot, kikeverjük 1dl vízzel, majd a 100g lisztet is belekeverjük. Folpackkal letakarva konyhapulton hagyjuk 12 órát.
A tészta összeállításához dagasztótálba öntjük az egész előtésztát.
Hozzákeverjük a vizet, lisztet, burgonyapelyhet, oregánót. Lazán összekeverjük, és 30 percet állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a sót és alaposan összedagasztjuk a tésztát. Ha már szépen simára összeállt, ráöntjük az olajat, és tovább dagasztjuk, amíg felveszi azt is a tészta. Közepesen lágy, inkább lágyabb felé hajló állagú lesz a tészta. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.
Akkor enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a tésztát kb. tepsi nagyságúra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk a tésztát,
és ízlés szerint megpakoljuk a tetejét.
Végül 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."