Túrós pogácsa
Hozzávalók:
250g túró
200g tejföl
25g puha vaj vagy margarin
kb. 300-350g liszt
1/2 csomag sütőpor
10-15g só (ízlés szerint, ki milyen sósan szereti)
Tetejére:
1db tojássárga
1 evőkanál tej
ízlés szerint magok és/vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A túrót, tejfölt és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat, a sütőporral elkevert lisztet és a sót.
A liszt mennyisége a túró nedvességétől ill. szárazságától függően változó. Mindenképpen kezdjük 300g-al és szükség szerint adjunk még a tésztához, ha szükséges. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, hogy egy jól gyúrható, de nem ragacsos állagot kapjunk.
Enyhén lisztezett felületen kb. 1,5-2cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és tetszés szerint becsíkozzuk vagy bekockázzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogikat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
Megkenjük a tetejüket a tejjel kikevert tojássárgával.
Tetszés szerint megszórhatjuk magokkal és/vagy reszelt sajttal.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütőpapíron hagyhatjuk is kihűlni.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."