Pihe puha pizzatészta természetes(en) kovásszal

 
Hozzávalók (4db kb. 25-30cm -vastagságtól függően- ámérőjű pizzához):
200g kovászolt kovász
170g kefír
4dl víz
650g kenyérliszt
30g burgonyapehely
kb. 15-20g só(ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 ek. oregánó
 
kis olaj a kelesztőtálba
Elkészítés:
A kimért kovászt(nálam most rozskovász) simára keverjük a meglangyosított kefírrel elkevert vízzel.
Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és megdagasztjuk a tésztát. 
Ne ijedj meg, elég híg tészta lesz belőle.
 
Olajos tálba tesszük és egy órát hagyjuk pihenni, 
 
aztán még ott  a tálban meghúzkodva meghajtogatjuk.
 
Majd lisztezett felületen 3-szor meghajtogatjuk 30 perces időközönként.
 
Az utolsó hajtás után is 30 percet hagyjuk, aztán daraboljuk és kis cipóra formázzuk.
 
Kb. 10-15 perc után kézzel kilapogatjuk, én NEM(!) nyújtom a sodrófával. Így szépen bent maradnak a buborékok és jó könnyű, levegős lesz a tészta.
 
Tetszés szerinti feltétekkel megpakoljuk, 
én 250 fokra előmelegített sütőkövön sütöttem meg.
 
Ugyanez máskor:
 
 
Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »