Húsvéti kígyórétes természetes(en) kovásszal

Azért húsvéti, mert a maradék húsvéti sonka és a főtt tojás (azért is színes 😉 ) került bele. Természetesen máskor is ugyanúgy készíthető, és más töltelékkel is…. 🙂

Hozzávalók:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítés:

A kovászt és az öregtésztát alaposan kikeverjük a meglangyosított tejjel. Belekeverjük a tojást, aztán hozzáadjuk a lisztet, burgonyapelyhet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az olvasztott vajat és szép sima,  rugalmas, de lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Vékonyan belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.

Majd 3 x meghajtogatjuk, kb. 40 perces időközökkel. Enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Mindkét oldalán kb. 1,5-2 centiméterenként ferdén bevagdossuk. A középső részt megkenjük a tormával, rápakoljuk az összevágott sonkát, reszelt sajtot és a tojáskarikákat. Majd a tésztacsíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre.

Átrakjuk egy sütőpapíros tepsire.

Ismét hagyjuk pihenni egy kicsit, amíg szemmel láthatóan növekedésnek indul.

Lekenjük egy kissé felvert tojással, megszórjuk egy kevés szezámmaggal,

és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »