Sokmagos keverék

Gyakran sütök magos kenyeret, kiflit, zsemlét… mert nagyon szeretjük 🙂 

Már jó ideje nem méregetem külön-külön a magvakat, hanem egy üvegbe teszek mindegyikből egy kicsit, jól összekeverem és kész is van. így ebből a keverékből teszek néhány kanállal ahhoz, amit éppen sütök.

Ami benne van: szezámmag, napraforgómag, lenmag (normál), fekete szezám, sárga (arany) lenmag, chia mag, tökmag, puffasztott amaránt, zabpehely.

Vannak, akik megpirítják a magvakat, mielőtt a tésztához keverik, én nem szoktam, közvetlen az üvegből kanalazom a tésztához, nekünk így jött be… 🙂

Címkék:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »