Kolbászos háromszögek és csigák

Hozzávalók:
 
Töltelék:
 
Tetejére:
Elkészítés:
# A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval elkevert vízzel.
# Hozzákeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
# Majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán hozzáadjuk a lisztet, a sót, és elkezdjük dagasztani.
# Puha, viszonylag lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, liszttel vagy vízzel korrigálhatjuk még.
 
# Vékonyan kiolajozott tálban letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.
# Majd vékonyan lisztezett munkalapon még 1-szer meghajtogatjuk.
 
# Enyhén lisztezett felületen kb. fél cm vékony, téglalap formára kinyújtjuk.
# Megkenjük tejföllel, elosztjuk rajta a feldarabolt kolbászt, kukoricát és a reszelt sajtot.
 
# A szélesebb oldalánál föltekerjük és tetszés szerint csigákat és/vagy háromszögeket vágunk belőle és mindjárt sütőpapíros tepsire pakoljuk.
 
# Lekenjük egy kissé felvert tojással, tetszés szerint megszórjuk szezámmal vagy reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »