Amarántos joghurtos tönkölyzsemle

Hozzávalók:

Elkészítés:

~ A tk. tönkölylisztet leforrázzuk a vízzel, összekeverjük és folpackkal letakarva 1-2 órát állni hagyjuk. Nem valami szép látvány, egy rendkívül ragacsos, barnás massza…

~ Hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes keménységű, inkább lágyabb felé hajló tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, pici liszttel vagy vízzel korrigálhatjuk még.

~ Vékonyan kiolajozott tálban letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát. Ismét hagyjuk kb. fél órát pihenni.

~ Majd vékonyan lisztezett munkalapon még 1-szer meghajtogatjuk.

~ Enyhén lisztezett felületen 12 részre osztjuk a tésztát és megformázzuk a zsemléket, vagy kifliket, ki mit kedvel jobban 😉 

~ Letakarva hagyjuk pihenni, amíg szemmel láthatóan megnövekednek, közben a sütőt 200 fokra bemelegítjük.

~ Alaposan lespricceljük a zsemléket vízzel, tetszés szerint bevágjuk és magvakat is szórhatunk rá. 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

~ Végül rácson hagyjuk kihűlni.

Ugyanez máskor:

Címkék: , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »