Pizzás csiga

Hozzávalók:

Töltelék:

ízlés szerint ki mit szeret, ill. mi van otthon… Én az ebédből megmaradt bolognai spagetti húsos szószát használtam töltelékként, egy kicsit felturbózva  🙂 Kb. így nézett ki:

Tetejére:

Elkészítés:

Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és elkezdjük dagasztani. Puha, lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát. Majd kézzel kissé kilapítjuk és meghajtogatjuk a tésztát.

Kb. 30 perc pihentetés után vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Rákenjük a húsos tölteléket, megszórjuk kukoricával, a karikára vágott kolbászt is elosztjuk rajta, végül meghintjük reszelt sajttal. Majd a szélesebb oldalánál feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindjárt egy sütőpapíros tepsibe fektetjük, ahol ismét pihentetjük még kb. 30 percet, amíg bemelegszik a sütő.

Megkenjük egy kissé felvert tojással és ízlés szerint még a tetejére is lehet szórni egy kis reszelt sajtot.

180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
 
Ugyanez máskor:
Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »