Hozzávalók:
Töltelék:
ízlés szerint ki mit szeret, ill. mi van otthon… Én az ebédből megmaradt bolognai spagetti húsos szószát használtam töltelékként, egy kicsit felturbózva 🙂 Kb. így nézett ki:
Tetejére:
Elkészítés:
Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és elkezdjük dagasztani. Puha, lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát. Majd kézzel kissé kilapítjuk és meghajtogatjuk a tésztát.
Kb. 30 perc pihentetés után vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Rákenjük a húsos tölteléket, megszórjuk kukoricával, a karikára vágott kolbászt is elosztjuk rajta, végül meghintjük reszelt sajttal. Majd a szélesebb oldalánál feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindjárt egy sütőpapíros tepsibe fektetjük, ahol ismét pihentetjük még kb. 30 percet, amíg bemelegszik a sütő.
Megkenjük egy kissé felvert tojással és ízlés szerint még a tetejére is lehet szórni egy kis reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."