Kolbászos sajtos kiflik

Tulajdonképpen ennek a virslis kiflinek a tésztáját használtam itt is… 🙂

Formázáshoz pedig ezt a régebbi verziót vettem elő 🙂 

Hozzávalók (12db kiflihez):

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítés:

Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a tojást, lisztet, burgonyapelyhet, a sót  és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot és puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett felületen 12 egyforma darabba vágjuk a tésztát.
Minden darabot téglalap alakúra kinyújtunk.
Az egyik oldalára rakjuk a feldarabolt kolbászt. A tészta másik végén kb. 1/3-ig 4-5 bevágást ejtünk. Ide szórjuk a reszelt sajtot. Majd az egész felőli oldalról föltekerjük, úgy hogy a sajtos bevágott tészta vége összetekerve mindenképpen alulra kerüljön, különben szétnyílik.
Sütőpapíros tepsire pakoljuk, kb. 30-40 percet hagyjuk pihenni és 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
 
Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
 
Ugyanez máskor:
itt “csónak” formájában:
 
Ők is elkészítették:
Bálint Rita:
Címkék: , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »