Tetejére:
Elkészítés:
A meglangyosított tejszínben simára elkeverjük a kovászt és az öregtésztát, majd a tojásokat, és a cukrot. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Szép sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Legvégén adjuk csak hozzá az átszitált kakaóport és néhány mozdulattal finoman beledolgozzuk a tésztába. (ha kevésbé dagasztjuk, akkor szép márványos lesz)
Belisztezve, letakarva pihentetjük amíg minimum kb. a másfélszeresére kel. Enyhén lisztezett felületen 2-3-szor meghajtogatjuk kb. 30-60 percenként (attól függően, hogy milyen tempóban kel…. ha szemmel láthatóan gyorsan, akkor elég fél óránként; ha lassabban, akkor hagyjunk több időt a hajtogatások között).
Majd megformázzuk és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Hagyjuk pihenni, amíg kb. a duplájára kel.
A tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Én kb. félidőben letakartam alufóliával a tetejét, mert már szép színe volt fent.
Receptötlet: Limara (élesztős) foszlós kalácsa alapul véve.
Ők is elkészítették:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."