Krumplis kiflik

Hozzávalók:

Tetejére:

Elkészítés:

Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a krumplit, lisztet, a sót  és elkezdjük dagasztani. Puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel korrigálhatjuk még. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel, közben egyszer kb. félidőben átgyúrjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett felületen feldaraboljuk a tésztát és kifliket formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire pakoljuk, kb. 30-40 percet hagyjuk pihenni. Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal vagy akár simán is hagyhatjuk, majd 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe tesszük, így sütjük 10 percig, majd a gőzt kikapcsolva/kivéve 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: 

Kovász ill. kovászos öregtészta hiányában természetesen elkészíthető normál élesztős öregtésztával is. 
Illetve ha az sincs, az élesztő mennyiségét 20 grammal növelve is elkészíthetjük.
 
Ugyanez máskor:
 

Ők is elkészítették:

Rita Bálint:
 
Judit Vass:
 
Husz Józsefné:
 
 
 
Címkék: , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »