Fahéjas vaníliás csigák

Hozzávalók:

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés:

Először a pudingot készítjük el, hogy legyen ideje majd közben kihűlni. 6 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport a fahéjjal és cukorral elkeverjük és az 1 dl tejjel simára kikeverjük. Ha felforrt a tej, beleöntjük és sűrűre főzzük. Majd többször átkevergetve hagyjuk kihűlni.

A tésztához a túrót a cukorral kikeverjük, aztán belekeverjük a tejet, vajat, tojást, végül a sütőporral elkevert lisztet és a sót. Összedagasztjuk a tésztát, amíg szépen simára összeáll. Puha, lágyabb tészta kell, hogy legyen. Ha szükséges kis liszttel korrigálhatjuk még.

Enyhén lisztezett felületen vékony, téglalap formára kinyújtjuk.

Rákenjük a kihűlt pudingot, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Majd a szélesebb oldalánál feltekerjük és kb. 1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk.

A csigákat rögtön sütőpapíros tepsire fektetjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt világosbarnára megsütjük.

Még forrón meghintjük porcukorral és rácson hagyjuk kihűlni.

Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »