Túrófánk



Hozzávalók:

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd 5 percet pihenni hagyjuk. Közben felforrósítjuk az olajat.

Vízbe mártogatott kiskanállal/teáskanállal adagoljuk az olajba és néhány perc alatt megsütjük. Amikor az egyik oldal megsült, átfordul magától, időnként átkeverhetjük, hogy segítsük a forgást, ha pl. picit leragadt. (Nem fordul meg: ha túl kevés az olaj; vagy ha túl sokat teszünk egyszerre az olajba, mert nincs elég hely; ill. ha nem olyan szabályosra, laposabbra formáztuk… )

Nagyon megdagadnak, így nem ajánlott nagyobb kanállal szaggatni. 

Végül papírtörlőre kiszedjük, lecsöpögtetjük és ízlés szerint tálalhatjuk csak simán porcukorral, vagy lekvárral, vagy csoki-, vaníliaszósszal… stb.

Receptötlet: Apróséf

Címkék:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »