Kovászos túrós sajtos stanglik

Hozzávalók:

Tetejére:

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk, hogy teljesen sima, közepesen kemény, de még jól kezelhető tésztát kapjunk. (Nekem nagyon krémes volt a túró, így pont tökéletes lett mindjárt az állaga… De ha túl kemény lenne, egy kis tejföllel korrigálhatjuk)

Egy tálba rakjuk a tésztát, letakarva pihentetjük néhány órát (akár egy éjszakát is hagyhatjuk-csak még jobb lesz😉).  

Majd enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Itt célszerű mindjárt sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Majd tetszés szerinti nagyságú csíkokat/stanglikat vágunk egy pizzavágóval. Végül kicsit széthúzzuk egymástól a csíkokat, nem kell nagy távolság, nem nőnek olyan nagyot… 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Köszönöm az ötletet Szabó Kingának!! 🙂 

Ugyanez máskor:

Ők is elkészítették:

Nagy Viktória

Iványi Hajni

Címkék: , , , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »