Sómázas kiflik

Hozzávalók(12db-hoz):

Tetejére:

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Aztán belekeverjük a joghurtot, és a többi hozzávalóval megdagasztjuk a tésztát. Kellemesen puha, nem túl kemény tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges, kis tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk. Majd egy enyhén lisztezett tálba, letakarva hagyjuk amíg a duplájára kel.

Vékonyan lisztezett felületre borítjuk, 12 egyforma részre vágjuk, megformázzuk és sütőpapíros tepsire pakoljuk. Letakarva ismét kelesztjük kb. 30-60 percet, ill. amíg szemmel láthatóan szépen megkelnek.

Sós máz: A sót elkeverjük a liszttel és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.

A kifliket lespricceljük hideg vízzel és 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. 10 perc után kivesszük és meglocsoljuk a sós keverékkel. Visszatoljuk és 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.

A formát tetszés szerint variálhatjuk…  Nálunk a gyerekek nagy kedvence ez az összenőtt rúd-forma, ilyenkor sodrok egy pár ilyent is… 🙂

Receptötlet: Konyhán innen-kerten túl

Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »