Mézeskalácsos joghurtos gyümölcsös sajttorta – sütés nélkül

Hozzávalók (18cm formához):

“Tésztához”:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés:

~ Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, időben vegyük ki, hagyjuk kiengedni és alaposan csöpögtessük/törölgessük le. Ha friss a gyümölcs, csak mossuk meg és lehetőség szerint töröljük szárazra.

~ A mézeskalácsot késes aprítóval finomra őröljük (akár le is lehet darálni, nem kell, hogy liszt finomságú legyen).

Hozzáadjuk a többi anyagot és kézzel jól összedolgozzuk, hogy alaposan elvegyüljön minden.

Majd egy tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibélelünk, és az aljában egyenletes simára elnyomogatjuk a masszát. 

~ A krémhez: a zselatint hideg vízbe áztatjuk néhány percre. Közben a mascarpone-t simára keverjük a cukorral. A joghurtot meglangyosítjuk. A zselatint kinyomkodjuk és teljesen simára keverjük a langyos joghurtban. Majd folyamatos keverés közben lassan a mascarponekrémhez csurgatjuk. Végül a kekszes alapra öntjük, a tetejét nagyjából elsimítjuk és hűtőbe tesszük néhány órára.

~ Ha jól megdermedt a krém, elosztjuk a tetején a gyümölcsöt.

~ Tetszés szerint egy kis olvasztott csokival becsíkozhatjuk a tetejét vagy akár zselatinnal is bevonhatjuk.

~ Néhány órát még ajánlatos hűteni, mielőtt felvágjuk, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk… ha kibírjuk… 😉  

Címkék: , , , , , , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »