Hozzávalók:
Belsejébe:
Tetejére:
Elkészítés:
A meglangyosított joghurttal és cukorral elkevert tejfölbe morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Elkeverjük benne a tojást, aztán a krumplit, majd hozzáadjuk a lisztet(kevesebbel kezdjük és lassanként adjunk hozzá, amennyit felvesz a tészta), a sót és elkezdjük dagasztani. Később hozzáadjuk a puha zsiradékot és alaposan összedagasztjuk. A tésztának puhának, de nem ragacsosnak kell lennie. Ha szükséges kis liszttel korrigálhatjuk még az állagát. Lisztezett tálba rakjuk és letakarva duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen téglalap formára kinyújtjuk, elosztjuk rajta a krumpli és a sajt felét, összehajtogatjuk és 20 percet pihentetjük. Majd újra kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sajttal, krumplival és ismét meghajtjuk.
Újból pihenni hagyjuk, majd kb. 2 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, éles késsel bekockázzuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire pakoljuk.
Letakarva kb. 20-30 percet pihentetjük, majd lekenjük egy kissé felvert tojással és ízlés szerint megszórhatjuk magokkal és/vagy reszelt sajttal a tetejét, de nem muszáj. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."