Túrós császármorzsa

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük.

A túrót, a tejfölt, tojássárgát összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, beleöntjük a masszát. (De ne legyen kb. 1cm-nél magasabb, mert nem sül át rendesen!!! Ebben az esetben vagy süssük nagyobb edényben, vagy süssük 2-szerre ill. többszörre elosztva, ha nagyobb mennyiségben kevertük be!)

Mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd ízlés szerint eldarabolhatjuk még a serpenyőben is, vagy akár a tányéron is. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint lekvárt is kínálhatunk hozzá. 

Recept forrása: Topfenschmarrn

Ugyanez máskor:

Címkék:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »