Zabpelyhes kiflik

Hozzávalók (10-12db-hoz):

Elkészítés:

A zabpelyhet leforrázzuk a 2dl vízzel és állni hagyjuk min. fél órát, de az se baj, ha akár 1-2-3 órát is áll… nem árt neki.

A meglangyosított aludttejet összekeverjük a langyos vízzel, belekeverjük a cukrot, a vizes zabpelyhet, az élesztőt és kb. 10 percet állni hagyjuk. Ez idő alatt kicsit fellazul a ragaccsá összeállt zabpehely és az élesztő is beindul.

Majd hozzáadjuk a liszteket, a sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé adjuk hozzá a puha vajat és egy lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Legvégén szórjuk bele a magokat és addig keverjük csak amíg egyenletesen eloszlik benne.

Vékonyan belisztezve letakarva hagyjuk pihenni, amíg a duplájára kel. 

Majd lisztezett felületen feldaraboljuk, megformázzuk tetszés szerint kifli vagy zsemle formára és sütőpapíros tepsire pakoljuk. Letakarva ismét hagyjuk, amíg kb. a duplájára kelnek. 

Közben a sütőt 180 fokra bemelegítjük. A kifliket hideg vízzel lespricceljük, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal, de nem muszáj!

Kb. 25-30 perc alatt megsütjük, utána ismét megspricceljük egy kevés hideg vízzel. Végül rácson hagyjuk kihűlni.

Ugyanez máskor:

Ők is elkészítették:

Zita Ivády-Földi:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »