Kovászos túrófánk

Ez a kovászos változata ennek az egyszerű de nagyszerű finomságnak.

Hozzávalók:

Kovászhoz:

Tésztához:

Elkészítés:

~ Az anyakovászból kimérünk 50g-ot, kikeverjük a vízzel, majd belekeverjük a lisztet és letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk 10-12 órát érlelődni.

~ A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Majd óvatosan belekeverjük a túrót és a kovászból 150g-ot. Végül a lisztet és a sót is hozzáadva lapátkanállal jól összekeverjük az egészet. Letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk 6-8 órát pihenni sütés előtt. Illetve hűvösebb helyen spájzban, hűtőben is tarthatjuk akár 12-24 órát is.

~ A sütéshez felforrósítjuk az olajat. Vízbe mártogatott kiskanállal adagoljuk az olajba és néhány perc alatt megsütjük. Amikor az egyik oldal megsült, átfordul magától, időnként átkeverhetjük, hogy segítsük a forgást, ha pl. picit leragadt.

!!! Nem fordul meg magától: ha túl kevés az olaj; vagy ha túl sokat teszünk egyszerre az olajba, mert nincs elég hely; ill. ha nem olyan szabályosra, laposabbra formáztuk !!!

~ Végül papírtörlőre kiszedjük, lecsöpögtetjük és ízlés szerint tálalhatjuk csak simán porcukorral, vagy lekvárral, vagy csoki-, vaníliaszósszal… stb.

Ugyanez máskor:

Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »