Hatlapos

Hozzávalók:

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. 6 egyforma részre daraboljuk, zsemlét gömbölyítünk belőlük. Majd mindegyiket vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátulján sütőpapíron vagy simán csak lisztezett lapon egyenként megsütjük 200 fokos sütőben kb. 6-10 perc alatt. Figyeljünk, mert nagyon gyorsan sülnek!!

A krémhez a tej 3/4 részét a cukorral felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a maradék tejjel simára keverjük. Ha forr a tej, lassan hozzáöntjük és folyamatos keverés közben néhány perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat. 

Még melegen rákenjük a krémet 5 lapra és egymásra pakoljuk. Az utolsó lap, ami a tetején van, azt megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.

Hideg helyre rakjuk egy éjszakát pihenni, aztán vágjuk csak meg.

Receptötlet: Nosalty

Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »