Csokis mogyorós perec

Hozzávalók:

Tetejére:

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tojást, a szobahőmérsékletű vajat és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. 0,5cm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Amíg hűlnek előkészítjük a bevonáshoz a csokit. Használhatunk kész bolti (dobozos) bevonócsokit is, amit csak meg kell melegíteni vagy vízgőznél vagy mikróban… Vagy olvaszthatunk vízgőz felett rendes csokit is 1-2 kanál olajjal vagy vajjal összekeverve.

Ha kihűltek a perecek, egyesével megmártjuk a csokiban és rácson hagyjuk teljesen megszáradni.

TIPP: Ízlés szerint megszórhatjuk a frissen megmártott pereceket egy kis durvára vágott mogyoróval… nagyon nagyon finom lesz tőle… 

Receptötlet: Nosalty

Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »