Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés:
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tojást, a szobahőmérsékletű vajat és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. 0,5cm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűlnek előkészítjük a bevonáshoz a csokit. Használhatunk kész bolti (dobozos) bevonócsokit is, amit csak meg kell melegíteni vagy vízgőznél vagy mikróban… Vagy olvaszthatunk vízgőz felett rendes csokit is 1-2 kanál olajjal vagy vajjal összekeverve.
Ha kihűltek a perecek, egyesével megmártjuk a csokiban és rácson hagyjuk teljesen megszáradni.
TIPP: Ízlés szerint megszórhatjuk a frissen megmártott pereceket egy kis durvára vágott mogyoróval… nagyon nagyon finom lesz tőle…
Receptötlet: Nosalty
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."