Sajtos vajas pogácsa

Hozzávalók:

Tetejére:

Elkészítés:

A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a vaj kivételével hozzáadunk mindent és jól összedagasztjuk a tésztát.  Kicsit keményebb állagú kell, hogy legyen, mint általában a hasonló tészták.  Vékonyan belisztezve letakarva egy tálba rakjuk a hűtőbe néhány órára, amíg kb. a duplájára kel. Legjobb egy fedeles doboz, így nem szárad ki a tészta. A vajat közben berakjuk a fagyasztóba(úgy könnyebb lesz majd később reszelni).

A tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, ráreszeljük a vaj 1/3 részét, összehajtogatjuk és visszatesszük a hűtőbe. Ezt összesen 3-szor végezzük el kb. 1 órás időközönként. Az utolsó hajtogatás után is hagyjuk még legalább 30 percet pihenni.

Azután kb. 1,5cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, éles késsel becsíkozzuk a tetejét, lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 

Tetszés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy éles késsel/ pizzavágóval kockára vágjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.

200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ugyanez máskor:

Címkék: , , , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »