Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés:
A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a vaj kivételével hozzáadunk mindent és jól összedagasztjuk a tésztát. Kicsit keményebb állagú kell, hogy legyen, mint általában a hasonló tészták. Vékonyan belisztezve letakarva egy tálba rakjuk a hűtőbe néhány órára, amíg kb. a duplájára kel. Legjobb egy fedeles doboz, így nem szárad ki a tészta. A vajat közben berakjuk a fagyasztóba(úgy könnyebb lesz majd később reszelni).
A tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, ráreszeljük a vaj 1/3 részét, összehajtogatjuk és visszatesszük a hűtőbe. Ezt összesen 3-szor végezzük el kb. 1 órás időközönként. Az utolsó hajtogatás után is hagyjuk még legalább 30 percet pihenni.
Azután kb. 1,5cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, éles késsel becsíkozzuk a tetejét, lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Tetszés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy éles késsel/ pizzavágóval kockára vágjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."