Betty hobbi konyhája

Hólabda

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8db tojás
  • csipet só
  • 8 ek. forró víz
  • 200g cukor (az eredeti receptben 250g van írva, de nekünk elég édes volt így is az egyéb hozzávalókkal együtt..)
  • 250g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2ek. cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 100g liszt
  • 5dl tej
  • 200g vaj
  • 150g porcukor

Tetejére:

  • 3 ek. víz
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 ek. olaj
  • 100g cukor
  • 140g vaj
  • kb. 100g kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá.

A tojássárgákat a cukorral kézimixerrel vagy robotgéppel kikeverjük/felverjük amíg szinte kifehérszik és a mennyisége/nagysága is megtöbbszöröződik a tálban.

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a cukros masszához keverjük.

Ezután lassanként és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát elfelezzük és sütőpapíros tepsin 2 lapot sütünk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt (tűpróba!)

A krémhez a lisztet elkeverjük a tejjel és lassú tűzön gyakori kevergetéssel sűrűre főzzük.

A puha szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük.

Majd a kihűlt krémhez adjuk.

A kihűlt piskótalapokat pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Kettesével összeragasztjuk a tejes krémmel és körben az oldalát is bekenjük, majd körbe belehempergetjük a kókuszreszelékbe.

A csokibevonóhoz a vizet, olajat, cukrot és a kakaót közepes tűzön összemelegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat

és mindjárt még így melegen rákenjük a sütik tetejére.

Még jobb lesz, ha egy éjszakát állni hagyjuk  hűvős helyen, a spájzban vagy hűtőben.

Receptötlet: Napfény és fűszer

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!