Hozzávalók:
- 4db tojás
- csipet só
- 200g puha szobahőmérsékletű vaj
- 150g cukor/barna cukor
- 250g liszt
- 1/2csomag sütőpor
- kb. 1/2-1dl tej
- kb. 100-120g dió
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá felverjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, 1/2dl tejet és elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha még túl masszív a tészta, kicsi tejjel lazíthatjuk, de csak apránként öntsünk bele, inkább többször keveset és mindig keverjük el.
Végül forgassuk bele a felvert fehérjét és sütőpapírral bélelt 20x30cm formába öntsük a tésztát, tetejét elsimítjuk.
Rászórjuk a durvára vágott diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ajánlott ellenőrizni!
Ha kihűlt, pogácsa-/fánkszaggatóval vagy egyszerűen egy pohárral félköröket/holdformát szaggatunk belőle és porcukorral megszórva kínáljuk.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: