Betty hobbi konyhája

Diós félholdak avagy Kossuth kifli

Hozzávalók:

  • 4db tojás
  • csipet só
  • 200g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 150g cukor/barna cukor
  • 250g liszt
  • 1/2csomag sütőpor
  • kb. 1/2-1dl tej
  • kb. 100-120g dió

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá felverjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, 1/2dl tejet és elkeverjük. 

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha még túl masszív a tészta, kicsi tejjel lazíthatjuk, de csak apránként öntsünk bele, inkább többször keveset és mindig keverjük el.

Végül forgassuk bele a felvert fehérjét és sütőpapírral bélelt 20x30cm formába öntsük a tésztát, tetejét elsimítjuk.

Rászórjuk a durvára vágott diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ajánlott ellenőrizni!

Ha kihűlt, pogácsa-/fánkszaggatóval vagy egyszerűen egy pohárral félköröket/holdformát szaggatunk belőle és porcukorral megszórva kínáljuk.

 

Ugyanez máskor: 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!