Betty hobbi konyhája

Meggyes diós lepény

Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez):
  • 3db tojás
  • 100g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti, de vigyázat! a tetejére is kerül még cukor!)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 125ml olaj
  • 300g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • kb. 1dl tej
  • kb. 500-600g magozott meggy
  • 1 ek. őrölt fahéj ízlés szerint cukorral elkeverve 
  • 100g durvára vágott dió 
 
 
Elkészítés:
A tojást kézi mixerrel vagy robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, folytonos keverés közben hozzáadjuk az olajat, aztán belekeverjük a sóval és sütőporral elkevert lisztet, utoljára pedig a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk a masszát.
Tetején elosztjuk a lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd elosztjuk rajta a diót is.
 
 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
 
Még forrón megszórjuk porcukorral a tetejét.
A tepsiben hagyhatjuk is kihűlni, végül kockára vágva kínáljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!