Lajcsi szelet

Hozzávalók:

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítés:

A vajat összemelegítjük a mézzel, a tojással és a cukorral.

A lisztet elkeverjük a sóval, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd alaposan összegyúrjuk a langyosra hűlt mézes keverékkel.

3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk kb. egyforma nagyságúra és egyenként megsütjük zsírozott tepsi hátulján vagy sütőpapíron 180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt. 

A krémhez a pudingokat külön külön elkészítjük: A pudingport 0,5dl tejjel és ízlés szerinti cukorral simára keverjük, majd a 3dl forrásban lévő tejhez öntjük és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Majd a tűzről levéve időnként átkeverve langyosra hűtjük. Így elkészítjük mind a két félét. A puncsosba keverünk egy kis rumot vagy aromát is. A vajat habosra keverjük és a langyosra hűlt pudingokhoz keverjük, felét a vaníliáshoz, másik felét  a puncsoshoz értelemszerűen.

Még így kissé langyosan rákenjük az első tésztalapra a vaníliás krémet, rá ismét egy tészta, arra pedig a puncsos krém. A tetejére pedig rárakjuk a harmadik tésztalapot.

A csokibevonóhoz a vizet, olajat, cukrot és a kakaót közepes tűzön összemelegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és mindjárt még így melegen/langyosan rákenjük a süti tetejére.

Egy éjszakát állni hagyjuk  hűvös helyen, spájzban vagy hűtőben, akkor kellemesen megpuhul a tészta a krémtől. Tetszés szerint felszeletelve kínáljuk.

Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »