Hozzávalók :
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat és az összenyomkodott banánt. Én nem szórakoztam különösebben a banánnal, ahogy kibontottam a héjából, mindjárt a kezemben kissé széttrancsíroztam, így tettem a többi anyaghoz, aztán a kézi mixerrel kissé körbe körbe mentem rajta és már el is keveredett benne. Aztán hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és csak addig keverjük, amíg egynemű lesz.
Végül hozzáadjuk a csokit és a diót, és néhány mozdulattal belekeverjük, csak annyira hogy egyenletesen eloszlódjon benne.
Egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér* formába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával mindenképp ajánlatos ellenőrizni.
*a püspökkenyér forma, amiben ezt a mennyiséget sütöttem: 24 x 10 x 7cm
TIPP: Természetesen kihagyható a csoki vagy a dió, aki nem kedveli, ill. helyettesíthető is…
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."