Szilvás morzsasüti

 
Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez):

Morzsa:

Elkészítés:
Először a morzsát készítjük el, az összes hozzávalót kézzel összedolgozzuk, hogy jó morzsalékos állagú legyen és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a sütit.
A tojást kézi mixerrel vagy robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, folytonos keverés közben hozzáadjuk az olajat és a tejet, aztán belekeverjük a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk a masszát.
Tetején elosztjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvát. Majd egyenletesen elosztjuk rajta/rámorzsoljuk az előzőleg elkészített morzsát.
 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
 
Még forrón megszórjuk porcukorral a tetejét.
A tepsiben hagyhatjuk is kihűlni, végül kockára vágva kínáljuk.
 
Tipp: készíthetjük normál méretű tepsiben, akkor vékonyabb lesz a tészta. Ennek megfelelően ha kisebb formába tesszük, mint a képen, magasabb lesz… Kinek mi a szimpatikusabb… 😉
 
Morzsaötlet: Levendulalány
 
Ugyanez máskor:
 
Címkék: , , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »