Betty hobbi konyhája

Fakanalas süti

Hozzávalók (kb. 20x30cm tepsihez):

Tészta:

  • 3db tojás
  • 100g cukor
  • 100g olvasztott vaj
  • kb. 2dl tej
  • 350g liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só

Csokimáz:

  • 50g víz
  • 50g kakaópor (cukrozatlan!)
  • 100g cukor
  • 100g vaj

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra felverjük a cukorral (kifehéredésig). Folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olvasztott(de már lehűlt!) vajat, aztán a tejet. Végül belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Sima, csomómentes sűrű massza kell, hogy legyen. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis tejjel. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ajánlatos ellenőrizni! 

Közben elkészítjük a csokimázat:

A vizet, kakaót és a cukrot közepes tűzön gyakori kevergetéssel összemelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne.  A tűzről levéve belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen felolvad benne és sima, fényes, sűrű állagú lesz.

Ha megsült a tészta(tűpróba!), kiborítjuk a formából és még forrón egy fakanál nyelével lukakat szúrunk bele.

Majd még így forrón ráöntjük a csokimázat, hagyjuk a lukakba belefolyni és kicsit elsimogatjuk a tetején és hagyjuk kihűlni.

Végül kockákra vágva tálaljuk.

 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!