Hozzávalók (kb. 20x30cm tepsihez):
Tészta:
- 3db tojás
- 100g cukor
- 100g olvasztott vaj
- kb. 2dl tej
- 350g liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
Csokimáz:
- 50g víz
- 50g kakaópor (cukrozatlan!)
- 100g cukor
- 100g vaj
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra felverjük a cukorral (kifehéredésig). Folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olvasztott(de már lehűlt!) vajat, aztán a tejet. Végül belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Sima, csomómentes sűrű massza kell, hogy legyen. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis tejjel. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ajánlatos ellenőrizni!
Közben elkészítjük a csokimázat:
A vizet, kakaót és a cukrot közepes tűzön gyakori kevergetéssel összemelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen felolvad benne és sima, fényes, sűrű állagú lesz.
Ha megsült a tészta(tűpróba!), kiborítjuk a formából és még forrón egy fakanál nyelével lukakat szúrunk bele.
Majd még így forrón ráöntjük a csokimázat, hagyjuk a lukakba belefolyni és kicsit elsimogatjuk a tetején és hagyjuk kihűlni.
Végül kockákra vágva tálaljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: