Töltött sajtos lepény

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat mérjük ki a tálba, majd a sajtot is hozzáadva összekeverjük. Aztán hozzáadjuk a joghurtot, először kicsit kevesebbet és összegyúrjuk az egészet. Szükség szerint adjunk még hozzá joghurtot, hogy egy kicsit masszívabb, gyúrható de nem ragacsos tésztát kapjunk. Vékonyan lisztezett munkalapon 10 részre osztjuk a tésztát, gömbölyítjük és pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.

Majd minden egyes gombócot vékonyra és ovális formára kinyújtjuk. Az alsó részre rakjuk a tölteléket arra figyelve, hogy körben a szélén kb. 1 cm-t hagyjunk üresen/szárazon. A felső részt ráhajtjuk az alsóra, a széleket körben összenyomogatjuk.

Tapadásmentes edényben olaj nélkül néhány perc alatt megsütjük minden oldalát.

Címkék: , ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »