Tökmagos kakaós keksz
Hozzávalók:
- 200g puha vaj
- 175g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti)
- 1cs. vaníliás cukor
- 2db tojássárga
- 125g sózott pirított apróra darált tökmag
- 50g kakaópor (cukrozatlan!)
- 325g liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- kb. 1,25dl tej
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tojássárgákat. Aztán hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Tovább keverjük, amíg morzsás állagú lesz. Akkor lassanként öntünk hozzá tejet, de mindig csak egy kicsit, és figyeljük a tészta állagát, miután felvette a tejet.
A tésztának kellemesen puhának, lágyabb felé hajlónak kell lennie.
Ennek megfelelően adagoljuk a szükséges mennyiségű tejet.
Ezt a tésztát használhatjuk a darálóval készült formával is és a kis kézi kekszkinyomóval is egyaránt. Az utóbbinál nagyon fontos, hogy a tésztát közvetlen a hideg tepsire nyomjuk rá.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Tetszés szerint megcsokizhatjuk még a tetejét, akár csíkozva, akár belemártva.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."