Lemon Curd (citromkrém)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A citromok héját lereszeljük, összekeverjük a cukrokkal. A citromok levét kifacsarjuk, 100 ml-re lesz szükségünk, azt hozzáöntjük az előzőleg bekevert cukorhoz és felforraljuk, majd néhány percre félretesszük, hagyjuk egy kicsit lehűlni.

Közben az egész tojásokat habosra felverjük. Folyamatosan tovább verve lassan hozzácsurgatjuk a cukros, citromos szirupot. Visszaöntjük az egészet az edénybe, amiben előzőleg forraltunk és habverővel folyamatosan keverve lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű, pudingszerű állaga lesz.

A tűzről levéve néhány percet hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és habverővel, kézi- vagy botmixerrel simára keverjük. Még melegen üvegekbe töltjük és győzzük kivárni, amíg kihűl, hogy fogyaszthassuk.

Tipp: olvastam olyant is, hogy még az elején a cukrot a reszelt citromhéjjal késes aprítóba lehet tenni és ott alaposan összemixelni. Legközelebb kipróbálom, hátha úgy nem lesz ilyen kiérezhető a sok kis citromhéjdarabka a kész krémben.

Címkék: ,
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 

fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,

vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Tovább a blogra »