Betty hobbi konyhája

Kávés csokis kocka

Hozzávalók (20 x 30cm tepsihez):

Tésztához:

  • 2db tojás
  • 100g barnacukor
  • 225g tejföl
  • 100g puha vaj
  • 250g liszt
  • csipet só
  • 5g szódabikarbóna
  • 30g (kb. 2 ek.) cukrozatlan kakaópor
  • 10g (kb. 3 ek.) instant kávé

Tetejére:

  • 5 ek. víz
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 ek. olaj
  • 100g cukor
  • 100g vaj

Elkészítés:

~ A száraz anyagokat egy tálba kimérjük és összekeverjük.

~ Az egész tojásokat habosra felverjük a cukorral (kifehéredésig). Folyamatos keverés közben hozzáadjuk tejfölt, aztán a vajat.

~ Végül belekeverjük a száraz anyagokat. Sima, csomómentes sűrű massza kell, hogy legyen. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis tejföllel.

~ Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával mindenképp ajánlatos ellenőrizni! Majd kivesszük és hagyjuk legalább langyosra hűlni. 

~ A csokimázhoz a vizet, olajat, kakaót és a cukrot közepes tűzön gyakori kevergetéssel összemelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne.  A tűzről levéve belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen felolvad benne és sima, fényes, sűrű állagú lesz.

~ A megsült tésztát kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és ez az alja lesz a teteje (mert ez szebb, egyenletesebb felületű).

~ Ráöntjük a csokimázat és néhány órát hűvösre tesszük, mielőtt felszeleteljük. 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!