Hozzávalók (20 x 30cm tepsihez):
Tésztához:
- 2db tojás
- 100g barnacukor
- 225g tejföl
- 100g puha vaj
- 250g liszt
- csipet só
- 5g szódabikarbóna
- 30g (kb. 2 ek.) cukrozatlan kakaópor
- 10g (kb. 3 ek.) instant kávé
Tetejére:
- 5 ek. víz
- 3 ek. kakaópor
- 2 ek. olaj
- 100g cukor
- 100g vaj
Elkészítés:
~ A száraz anyagokat egy tálba kimérjük és összekeverjük.
~ Az egész tojásokat habosra felverjük a cukorral (kifehéredésig). Folyamatos keverés közben hozzáadjuk tejfölt, aztán a vajat.
~ Végül belekeverjük a száraz anyagokat. Sima, csomómentes sűrű massza kell, hogy legyen. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis tejföllel.
~ Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával mindenképp ajánlatos ellenőrizni! Majd kivesszük és hagyjuk legalább langyosra hűlni.
~ A csokimázhoz a vizet, olajat, kakaót és a cukrot közepes tűzön gyakori kevergetéssel összemelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg teljesen felolvad benne és sima, fényes, sűrű állagú lesz.
~ A megsült tésztát kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és ez az alja lesz a teteje (mert ez szebb, egyenletesebb felületű).
~ Ráöntjük a csokimázat és néhány órát hűvösre tesszük, mielőtt felszeleteljük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: