Betty hobbi konyhája

Oreo torta

Hozzávalók (20cm formához): Tésztához: 2db tojás 125g cukor 60g liszt 20g cukrozatlan kakaópor 80g vaj 80g csokoládé (lehet étcsoki vagy tej, vagy keverve is) Krémhez: 250g mascarpone 250g natúr joghurt 125g cukor 250g habtejszín 1cs. habfixáló 1cs. vaníliás cukor 200g oreo keksz 1cs. zselatin 0,5dl víz Tetejére: 50g oreo keksz töltelék nélkül (!) kevés tejszínhab 4-6db… Tovább »

Mézeskalácsos gyümölcsös sajttorta-pohárkrém (sütés nélkül)

  Hozzávalók: 200g spekulatius keksz vagy mézeskalács 250g habtejszín 1 csomag habfixáló 250g mascarpone cukor ízlés szerint Kb. 400g gyümölcs    Elkészítés: ~ A kekszet durvára összetördeljük. ~ A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük. ~ A mascarpone-t kikeverjük a cukorral. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. ~ Poharakba vagy tetszés szerinti formákba rétegezzük a… Tovább »

Mézeskalácsos joghurtos gyümölcsös sajttorta – sütés nélkül

Hozzávalók (18cm formához): “Tésztához”: 100g mézeskalács 50g darált mogyoró/mandula 10g cukrozatlan kakaópor 50g puha vaj 50g lekvár Krémhez: 250g mascarpone cukor ízlés szerint 250g natúr joghurt 6 lap zselatin Tetejére: kb. 300g vegyes gyümölcs kevés csoki megcsíkozni (elhagyható) Elkészítés: ~ Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, időben vegyük ki, hagyjuk kiengedni és alaposan csöpögtessük/törölgessük le. Ha friss… Tovább »

Csokiszalámi – Sütés nélkül

Hozzávalók: 1,5dl tej 100g cukor (nálam nyírfacukor) 100g vaj 30g cukrozatlan kakaópor pici rum vagy aroma 50g mogyorókrém 100g egész háztartási keksz 250g darált háztartási keksz Elkészítés: Az egész kekszet összetördeljük. A tejet felforraljuk a cukorral, belekeverjük a vajat. Ha teljesen elolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, majd a mogyorókrémet. Végül beleforgatjuk a kekszeket… Tovább »

Gyümölcsös joghurtos sajttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók(24cm-es tortaformához): Tésztához: 200g darált keksz 150g darált mogyoró vagy mandula 5 evőkanál cukrozott kakaópor 150g puha vaj kevés rumaroma   Krémhez: 2,5dl habtejszín 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 250g natúr joghurt 6 lap zselatin 500g Mascarpone cukor ízlés szerint   Tetejére: gyümölcs ízlés szerint Elkészítés: A tésztához valókat egy tálba kimérjük és… Tovább »

Dominó – Sütés nélkül

Hozzávalók: 400g darált keksz 150g porcukor 50g kakaópor(cukrozatlan!) 150g vaj/margarin(szobahőmérsékletű) 50g lekvár (ízlés szerint) 1dl langyos tej pici rum vagy rumaroma   Tetejére: 100g tortabevonó csoki 50g vaj kevés fehér csoki   Elkészítés: A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk. Ha ragadna, egy kis keksszel korrigáljuk. Egy sütőpapírt meghintünk egy… Tovább »

Pudingkrémes habos torta – Sütés nélkül

Hozzávalók (24cm-es tortaformához): Tésztához: 150g darált háztartási keksz 150g darált mandula 130g puha vaj 5 evőkanál cukrozott kakaópor kevés rum vagy aroma   Sárga krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor 7dl tej cukor ízlés szerint 150g vaj   Fehér habhoz: 5dl habtejszín 2 cs. habfixáló   Tetejére: reszelt csokoládé vagy kakaópor Elkészítés: A tésztához a darált… Tovább »

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók: “Tésztához:” 250g darált keksz 150g cukor 50g kakaópor1 evőkanál vaj 2 evőkanál lekvár kb. 1-1,5dl langyos tejízlés szerint pici rum vagy rumaroma   “Töltelékhez:” 150g puha vaj 1 csomag vaníliás cukor 100g porcukor 100g kókuszreszelék + a díszítéshez Elkészítés:A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a töltelék… Tovább »

Gyümölcsös sajttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók(24cm-es tortaformához): Tésztához: 100g darált keksz 100g darált mogyoró vagy mandula 3 evőkanál cukrozott kakaópor 100g puha vaj kevés rumaroma   Krémhez: 2,5dl habtejszín 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 500g Mascarpone kb. 2 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)   Tetejére: kb. 200g vegyes bogyós gyümölcs kevés tortabevonó csoki Elkészítés: A tésztához valókat… Tovább »

Havas háztető

Így első olvasásra, lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de nem kell megijedni, nyugodtan merjen mindenki nekiállni, mert ahogy a recept gazdája is mondta: “…leírni sokkal nehezebb, mint elkészíteni…” Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás 5 evőkanál porcukor 5 evőkanál liszt 1 kiskanál sütőpor   Krémhez:  1 csomag vaníliapuding 3dl tejjel felfőzve ízlés szerinti mennyiségű cukorral 150g vaj/margarin   Töltelékhez:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!