Betty hobbi konyhája

Citromos mákos linzer

Hozzávalók: 325g liszt 25g darált mák 200g vaj 100g cukor csipet só 2 db tojás sárgája szükség szerint 1 evőkanál tejföl Töltelék: Lemon Curd citromkrém Elkészítés: A lisztet, mákot, sót, cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a hideg vajat és alaposan összemorzsoljuk, hogy teljesen elkeveredjenek az anyagok. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem akar… Tovább »

Kata szelet

Hozzávalók: Tészta: 500g liszt csipet só 1 csomag sütőpor 100g cukor 1 csomag vaníliás cukor 150g zsír 2 db tojás sárgája kb. 225g tejföl Töltelék: 100g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 40g cukrozatlan kakaópor kb. 100g lekvár 100g vaj 30ml rum Tetejére: 2db tojás fehérje 100g porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy linzerhez… Tovább »

Tökmagos kakaós keksz

  Hozzávalók: 200g puha vaj 175g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti) 1cs. vaníliás cukor 2db tojássárga 125g sózott pirított apróra darált tökmag 50g kakaópor (cukrozatlan!)  325g liszt 1 kiskanál szódabikarbóna kb. 1,25dl tej   Elkészítés: A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tojássárgákat. Aztán hozzáadjuk a száraz hozzávalókat…. Tovább »

Mézes puszedli

Hozzávalók: 200g méz 60g zsír (vagy 80g vaj)  3db tojás sárgája 100g porcukor 100g tejföl  200g fehér liszt 250g teljes kiőrlésű liszt csipet só  1 kiskanál szódabikarbóna  1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 1/2 kezeletlen narancs lereszelt héja vagy 1 csomag(6g) készen kapható kandírozott narancshéj Máz: 3db tojásfehérje 250g porcukor Elkészítés: A mézet összeolvasztjuk a zsírral. Egy… Tovább »

Vaníliás kiflik

A vaníliás kifli egy klasszikus osztrák-német karácsonyi teasütemény. Omlós tésztából készül liszt, cukor, vaj és darált mandula, mogyoró vagy dió hozzáadásával. Eredetileg tojás nélkül készül, azért lesz olyan rendkívül omlós, porhanyós állagú. Kb. ujjnyi hosszúságú darabokra formázzák, kis kiflire hajlítják és sütés után még melegen vaníliás cukorba forgatják. Hozzávalók(nagyságtól függően kb. 90 darabhoz): 300g liszt… Tovább »

Oreo torta

Hozzávalók (20cm formához): Tésztához: 2db tojás 125g cukor 60g liszt 20g cukrozatlan kakaópor 80g vaj 80g csokoládé (lehet étcsoki vagy tej, vagy keverve is) Krémhez: 250g mascarpone 250g natúr joghurt 125g cukor 250g habtejszín 1cs. habfixáló 1cs. vaníliás cukor 200g oreo keksz 1cs. zselatin 0,5dl víz Tetejére: 50g oreo keksz töltelék nélkül (!) kevés tejszínhab 4-6db… Tovább »

Preckedli

Olyan sokszor láttam már az interneten ezt a kekszet, de ezelőtt még sose hallottam róla…🤔 ezért is hajtott a kíváncsiság, hogy elkészítsem…😎  Hát meg kell mondjam, amilyen egyszerű, olyan finom…😍 Elolvastam néhány receptet, amik hozzáteszem eléggé hasonlóak, és végül ez lett a befutó. Épp csak kevesebb cukrot tettem bele, + sót, a margarint vajra cseréltem,… Tovább »

Mézes keksz (hasonló mint a Mese keksz)

Ezt a fantasztikus kekszet ildi KOKKI oldalán láttam, és rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell… 🙂 Egyrészt a keksz miatt, másrészt pedig a mintázata is nagyon megfogott. (Ilyen nyomdázót az Amazon-on _is_ lehet rendelni, ott moon cake néven lehet megtalálni) Nagyon nagyon finom, ropogós és ízletes, nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint a… Tovább »

Mézeskalácsos gyümölcsös sajttorta-pohárkrém (sütés nélkül)

  Hozzávalók: 200g spekulatius keksz vagy mézeskalács 250g habtejszín 1 csomag habfixáló 250g mascarpone cukor ízlés szerint Kb. 400g gyümölcs    Elkészítés: ~ A kekszet durvára összetördeljük. ~ A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük. ~ A mascarpone-t kikeverjük a cukorral. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. ~ Poharakba vagy tetszés szerinti formákba rétegezzük a… Tovább »

Csokis mogyorós perec

Hozzávalók: 400g liszt 30g kakaópor (cukrozatlan!) 125g cukor (aki édesszájú nyugodtan tehet többet, mert ennyivel nem olyan édes… viszont a tejcsokis bevonó kompenzálja a kevésbé édes kekszet, így nekünk(!) pont elég édes. Ha étcsokival vonjuk be, ízlés szerint elbírhat még egy keveset… 😉) 100g darált földimogyoró 1db tojás 200g vaj Tetejére: csoki ízlés szerint durvára… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!