Betty hobbi konyhája

Piskótatekercs

Hozzávalók: 5db tojás 150g kristálycukor 150g liszt 2 evőkanál olaj   Töltelék: kb. 200-250g lekvár ízlés szerint Elkészítés: A piskótát az itt leírtak szerint elkészítjük: Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. A lisztet lassanként a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk… Tovább »

Banános joghurtos szelet

Hozzávalók: Tésztához: 3db tojás 90g cukor 80g liszt 10g cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál olaj   Krémhez: 400ml natúr joghurt 1 cs.(30g) instant zselatin cukor ízlés szerint (én 4 kanállal raktam bele) 3db banán 2,5dl habtejszín 1cs. habfixáló   Tetejére: csoki   Elkészítés:  Először elkészítjük 3 tojásból a piskótát. Vajazott, lisztezett őzgerincformában megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzünk! Majd egy porcukorral meghintett… Tovább »

Joghurtos málnás kocka

Hozzávalók: Tésztához: 5db tojás 150g cukor 150g finomliszt 2 evőkanál olaj   Krémhez: 650g natúr joghurt kb. 5 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb) kb. 0,5dl citromlé 8 lap zselatin 3dl habtejszín 1 cs. habfixáló1 cs. vaníliás cukor   Málnazseléhez: 500g málna 3 lap zselatin 50g porcukor Elkészítés: Elsőként elkészítjük a piskótát: Az egész tojásokat mixerrel… Tovább »

Amerikai krémes

Hozzávalók: Tésztához: 7db tojás sárgája 200g cukor 12 evőkanál víz 200g liszt 1/2 cs. sütőpor 2 evőkanál kakaópor   Sárga krémhez: 2 cs. vanília ízű pudingpor 7dl víz 100g cukor 7db tojásfehérje   Fehér krémhez: 4dl habtejszín   Tetejére: reszelt csokoládé vagy kakaópor   Elkészítés: A tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk… Tovább »

Csokitorta

Hozzávalók(24cm-es tortaformához): Piskótához: 9db tojás 270g cukor 270g liszt 4 evőkanál olaj   Krémhez: 2,5dl habtejszín 250g cukor 125g kakaópor(cukrozatlan!) 350g vaj Elkészítés: A krémmel kezdjük, mert jól le kell hűlnie, mielőtt a tortára kenjük. A tejszínt a cukorral összemelegítjük, majd néhány percig forraljuk, végül belekeverjük az átszitált kakaóport. Tovább melegítjük, amíg sima bársonyos és… Tovább »

Túró Rudi Torta / Túrótorta

Múlt héten vettem ezt a szilikon sütőformát, és a mai napra ki is próbáltam:   Hozzávalók:(kb.24 x 3,5 x 22cm-es formához): Tésztához: 2db tojás 60g cukor 50g liszt 10g kakaópor(cukrozatlan!)   Krémhez: 500g túró1,5dl tejföl 100g porcukor 2csomag vaníliás cukor 6 lap zselatin 2,5dl habtejszín 1 csomag habfixáló   Tetejére: 150g tortabevonó csoki (ét) 50g vaj Elkészítés:… Tovább »

Puncstorta

Hozzávalók: Piskótához: 4db tojás 4 evőkanál víz 200g cukor 200g liszt 1 kiskanál sütőpor 1 csipet só   Töltelékhez: 1db tojás 150g porcukor 1dl gyenge feketekávé 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 100g vaj 50g darált dió (vagy mandula, mogyoró is lehet) kevés rum vagy rumaroma   2dl tej pici rum vagy rumaroma néhány csepp piros ételfesték vagy… Tovább »

Méteres süti

Hozzávalók: Tészta: 5db tojás 240g cukor 3 evőkanál olaj 240g liszt 1 csomag sütőpor csipet só 1dl víz 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)   Krém: 1 csomag főzős puncs pudingpor 4dl tej cukor ízlés szerint kevés rumaroma 250g vaj   Tetejére: 200g tortabevonó csoki 100g vaj   Elkészítés: Először elkészítjük a krémet: 3dl tejet felteszünk melegedni…. Tovább »

Könnyű habos epertorta

Hozzávalók (24cm-es tortaformához): Piskótához: 5db tojás 150g kristálycukor 130g liszt 20g kakaópor (cukrozatlan!) 2 evőkanál olaj   Krémhez: 500g epercukor ízlés szerint 1 cs. tejszínízű habpor 1,5dl tej 2,5dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag habfixáló Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát:Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez… Tovább »

Dobos torta

Az elmúlt hétvégén nekiálltam és megpróbáltam… ez volt életem első dobos tortája. A külsején ez sajnos meg is látszik, nem éppen egy cukrászdai példány… 🙁 Viszont az íze…hmmm…felülmúlta szinte minden eddigi sütimet… és feledtette a tökéletlenségeket. Ilyen habkönnyű és finom krémet soha nem sikerült még kreálnom, ezért is biztos, hogy előkerül majd még itt-ott ez a krém…… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!