Betty hobbi konyhája

Ecetes sajtos sós rudak

Hozzávalók: 500g liszt 100g reszelt sajt (lehet füstölt is, nagyon jó ízt ad neki) kb. 10-12g só 100g zsír 2 ek. ecet kb. 330-350g tejföl  Tetejére: 1db tojás  1 mokkáskanál őrölt pirospaprika  kb. 50g reszelt sajt ízlés szerint kömény vagy egyéb magok  Elkészítés: ~A lisztet, a sajtot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, az… Tovább »

Fahéjas csomó

Hozzávalók: 2,75dl tej 90g cukor 20g friss élesztő  1db tojás  600g liszt csipet só  60g zsír (vagy 90g vaj)  Töltelék: kb. 50g olvasztott vaj 2 ek. őrölt fahéj ízlés szerinti cukorral keverve Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és állni hagyjuk 5-10 percig, amíg felfut. Aztán belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a… Tovább »

Kovászos kenyér

Tulajdonképpen ez is csak egy egyszerű kovászos kenyér, de ezt a bejegyzést elsősorban azért írom, mert az évek alatt kissé változtattam az alapmennyiségeken és az elkészítési technikán is. Na nem olyan sok és hatalmas változások, de összességében van annyi, hogy megérdemel egy új posztot…. 5 éve, hogy elkezdtem a kovászolást (bejegyzést lásd itt), azóta nem… Tovább »

Diós félholdak avagy Kossuth kifli

Hozzávalók: 4db tojás csipet só 200g puha szobahőmérsékletű vaj 150g cukor/barna cukor 250g liszt 1/2csomag sütőpor kb. 1/2-1dl tej kb. 100-120g dió Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá felverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, 1/2dl tejet és elkeverjük.  Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ha… Tovább »

Oreo torta

Hozzávalók (20cm formához): Tésztához: 2db tojás 125g cukor 60g liszt 20g cukrozatlan kakaópor 80g vaj 80g csokoládé (lehet étcsoki vagy tej, vagy keverve is) Krémhez: 250g mascarpone 250g natúr joghurt 125g cukor 250g habtejszín 1cs. habfixáló 1cs. vaníliás cukor 200g oreo keksz 1cs. zselatin 0,5dl víz Tetejére: 50g oreo keksz töltelék nélkül (!) kevés tejszínhab 4-6db… Tovább »

Hólabda

Hozzávalók: Tésztához: 8db tojás csipet só 8 ek. forró víz 200g cukor (az eredeti receptben 250g van írva, de nekünk elég édes volt így is az egyéb hozzávalókkal együtt..) 250g liszt 1/2 csomag sütőpor 2ek. cukrozatlan kakaópor Krémhez: 100g liszt 5dl tej 200g vaj 150g porcukor Tetejére: 3 ek. víz 3 ek. kakaópor 2 ek…. Tovább »

Preckedli

Olyan sokszor láttam már az interneten ezt a kekszet, de ezelőtt még sose hallottam róla…🤔 ezért is hajtott a kíváncsiság, hogy elkészítsem…😎  Hát meg kell mondjam, amilyen egyszerű, olyan finom…😍 Elolvastam néhány receptet, amik hozzáteszem eléggé hasonlóak, és végül ez lett a befutó. Épp csak kevesebb cukrot tettem bele, + sót, a margarint vajra cseréltem,… Tovább »

Mézes keksz (hasonló mint a Mese keksz)

Ezt a fantasztikus kekszet ildi KOKKI oldalán láttam, és rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell… 🙂 Egyrészt a keksz miatt, másrészt pedig a mintázata is nagyon megfogott. (Ilyen nyomdázót az Amazon-on _is_ lehet rendelni, ott moon cake néven lehet megtalálni) Nagyon nagyon finom, ropogós és ízletes, nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint a… Tovább »

Sajtos vajas pogácsa

Hozzávalók: 600g liszt 15g friss élesztő 200g reszelt sajt 15g só 2db tojás kb. 330-350g tejföl   200g vaj Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a vaj kivételével hozzáadunk mindent és jól összedagasztjuk a tésztát.  Kicsit keményebb állagú kell, hogy legyen, mint általában a hasonló tészták.  Vékonyan belisztezve letakarva… Tovább »

Mézeskalácsos gyümölcsös sajttorta-pohárkrém (sütés nélkül)

  Hozzávalók: 200g spekulatius keksz vagy mézeskalács 250g habtejszín 1 csomag habfixáló 250g mascarpone cukor ízlés szerint Kb. 400g gyümölcs    Elkészítés: ~ A kekszet durvára összetördeljük. ~ A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük. ~ A mascarpone-t kikeverjük a cukorral. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. ~ Poharakba vagy tetszés szerinti formákba rétegezzük a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!